Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2007

Γενικευμένη τρομοκρατία στις ελληνικές φυλακές

Μετά τις εξεγέρσεις του Απριλίου και την πρωτοφανή καταστολή με την εισβολή των ΜΑΤ στις περισσότερες φυλακές, με πλαστικές σφαίρες, χημικά και ανελέητους ξυλοδαρμούς, η τρομοκρατία εντός των φυλακών συνεχίζετε με αμείωτη ένταση.
Μεταγωγές, πειθαρχικά μέτρα, ξυλοδαρμοί και εξευτελισμοί κρατουμένων βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη.

Το όργιο τρομοκρατίας αφορά κυρίως όσους κρατούμενους συμμετείχαν στις εξεγέρσεις, περισσότερα από 400 πειθαρχικά έχουν ήδη δοθεί, ενώ οι μεταγωγές είναι συνεχείς. Ανα πάσα στιγμή ετοιμάζετε να ανοιχτούν δικογραφίες και να ξεκινήσουν δίκες των "πρωταίτιων" για τις κινητοποιήσεις του Απρίλη.

Στις φυλακές Ιωαννίνων και Αλικαρνασσού, που πρόσφατα έγιναν στάσεις η απάντηση των διευθύνσεων ήταν άμεση. Μεταγωγές και τρομοκρατία, χαρακτηριστικά στην Αλικαρνασό προσγειώθηκε άμεσα με την έναρξη της στάσης ελικόπτερο με ΕΚΑΜίτες. Ηταν άμεση η κινητοποίηση των συντρόφων απ' το Ηράκλειο που εμπόδισε σε μεγάλο βαθμό την επέμβαση. Οπως και στα Γιάννενα στη φυλακή Σταυρακίου, η παρουσία αναρχικών έξω απ' αυτή το προηγούμενο διάστημα, μετρίασε την καταστολή που ακολούθησε της στάσης των κρατουμένων.

Παράλληλα οι αναρχικοί σύντροφοι μέσα στη φυλακή δίνουν το δικό τους αγώνα με πρωτοβουλία του Γ. Δημητράκη, όλοι οι κρατούμενοι της Ε' Πτέρυγας του Κορυδαλλού, απείχαν απ' το συσσίτιο, ως ένδειξη αλληλεγγύης στους εξεγερμένους της Αλικαρνασσού.

Ταυτόχρονα σχέδιο εξόντωσης του εξεγερμένου κρατούμενου Β. Πάλλη, βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη. Με συνεχείς μεταγωγές του (Μαλανδρίνο - Διαβατά - Χίο - Κω) επιχειρήτε η φυσική του εξόντωση, λαμβάνοντας υπ' όψιν και την επιβαρυμένη του υγεία. Ο Β. Πάλλης με τους αγώνες του έχει γίνει σύμβολο στα μάτια των κρατούμενων. Είναι εύλογο λοιπόν να επιδιώκεται και η τελική φίμωση του.

Πρέπει να μπούμε ανάχωμα στην καταστολή

Πρέπει να μπούμε εμπόδιο στην τρομοκρατία των πειθαρχικών
μέτρων και των μεταγωγών


Πρωτοβουλία αναρχικών ενάντια στις φυλακές


Ανοιχτό κάλεσμα Πρωτοβουλίας αναρχικών
ενάντια στις φυλακές

Συνέλευση Πολυτεχνείο κτίριο Γκίνη Πέμπτη 4/10 στις 7μμ

* Η κατάσταση στις φυλακές τώρα
* Καμπάνια ενάντια στα πειθαρχικά, τις μεταγωγές και την τρομοκρατία όσων κρατουμένων συμμετείχαν στις εξεγέρσεις
* Διοργάνωση συγκεντρώσεων έξω από τις φυλακές πανελλαδικά

Δεν υπάρχουν σχόλια: