Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2009

Ελληνική σημαία: Αντιγραφή της αποικιοκρατικής πατσαβούρας – μπαντιέρας των Άγγλων στην Ινδία του… 16ου αιώνα!

Αυτό είναι το πρωτότυπο της σύγχρονης ελληνικής σημαίας.

Πρόκειται για τη σημαία η οποία πρωτοχρησιμοποιήθηκε (σε διάφορες παραλλαγές είναι η αλήθεια, με σταυρό, χωρίς σταυρό, με σταυρό και κάθετες και οριζόντιες γραμμές, με το Union Jack, κ.λπ.) το τελευταίο έτος του… 16ου αιώνα (!) δηλαδή το 1600 (αφού ο 17ος αιώνας άρχισε το 1601) από την περιβόητη όσο και εγκληματική British East India Company, την Αγγλική Εταιρεία των Ανατολικών Ινδιών. Την εταιρία η οποία καταλήστευσε τον πλούτο της Ινδίας, την εταιρία η οποία πλούτισε από το εμπόριο ναρκωτικών, την εταιρία η οποία έφτασε μέχρι του σημείου να κηρύξει το 1840 τον πόλεμο εναντίον της Κίνας, μόνο και μόνο για να μπορεί να ρίχνει εκατομμύρια Κινέζους στο όπιο για να πλουτίζουν έτσι οι μέτοχοί της και το στέμμα.

british-east-indiaflag-older

Διαπίστωσα από διάφορα διαδικτυακά σχόλια τις τελευταίες ημέρες με αφορμή το κάψιμο της σημαίας στο κέντρο της Αθήνας και για τους “αγανακτισμένους πατριώτες” οι οποίοι ένιωσαν φρίκη σε ένα τέτοιο θέαμα, πως η πλειονότητα των Ελλήνων αγνοεί το ότι η σημαία του είναι μια απλή ξαπατικωτούρα της πατσαβούρας που είχαν ράψει για σημαία οι Άγγλοι αποικιοκράτες στην Ινδία και μπορώ να πως εξεπλάγην. Βέβαια, δεν είναι υποχρεωμένοι οι Έλληνες να γνωρίζουν… ινδική ιστορία για να αναγνωρίσουν εύκολα τη σημαία των εγκληματιών εμπόρων – χρηματιστών που άρπαζαν από την Ινδία τον πλούτο της (βαμβάκι, τσάι, αλάτι, μετάξι, κ.λπ.) και που δολοφονούσαν μαζικά αμάχους (όπως π.χ. στη σφαγή του 1857) αλλά πάλι δεν είναι εύκολο να συνειδητοποιήσει κάποιος πως πολλοί Έλληνες αγνοούσαν την ξεπατικωτούρα. Μια ξεπατικωτούρα η οποία έχει και τη σημειολογική πλευρά της, την ανάδειξη αυτής της χώρας -πριν ακόμη απελευθερωθεί από τους Οθωμανούς- σε προτεκτοράτο των Άγγλων…

Τη σημαία μπορεί κανείς να την βρει και στον σύνδεσμο:

http://en.wikipedia.org/wiki/British_East_India_Company

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ψάχνοντας την ιστορία, μπορείς να ανακαλύψεις πολλές συμπτώσεις. Αν και εδώ δεν υπάρχει ταύτιση.Σίγουρα δε, δεν υπάρχει καμία σχέση με το σύμβολο των βρετανών ιμπεριαλιστών και κυρίως με ό,τι αυτή συμβόλιζε. Εξάλλου κατά μια άλλη σύμπτωση η σημαία που προσπαθείς να ταυτίσεις με την Ελληνική έτυχε να είναι πολύ ποιό όμοια με αυτή των επαναστατών αδελφών Καλλέργη στον αγώνα τους κατά των Βενετών στην Κρήτη (1665).
Την ελληνική σημαία με την οποία εσύ είσαι αντίθετος σε σχέση με ότι συμβολίζει, και αυτό είναι σεβαστό, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δεν τη χαρίζουμε ούτε σε καπιταλιστές , ούτε σε ρατσιστές , ούτε ιμπεριαλιστές. Είναι το επαναστατικό σύμβολο αγώνα για την ύπαρξη της συλλογικής εθνικής μας ταυτότητας μπροστά στον αμερικανοαγγλικό νεοοθωμανισμό, είναι σύμβολο λαϊκού αγώνα κατά των μεταλλαγμένων νεοταξιτών καλαμαράδων που την οικιοποίηθηκαν και την κατασυκοφάντησαν ως πρώην εθνικόφρονες φασίστες στο πρόσφατο παρελθόν.
Οσο κι αν φαίνεται τραγικό, δυστηχώς ξαναγυρνάμε πίσω ολοταχώς.
Σήμερα ο καπιταλισμός στοχοποίησε αλλό ένα μέτωπο συλλογικότητας. Όπως στο παρελθόν χτύπησε ανελέητα την ταξική συγκρότηση των λαών, αντιπαρατάσσοντας ύπουλα την εθνική συγκρότηση και διχάζοντας τους , έτσι και τώρα σκληρένει ακόμα παραπάνω τη στάση του οδηγόντας στην ισοπέδωση των εθνικων ταυτοτήτων και την αντικατάστασή τους από μια παγκόσμια νέα ταυτότητα που θα είνα πιο κοντά στο πρότυπο της καταναλωτικής ατομικής συγκρότησης. Ως αριστεροί οφείλουμε να πάμε στην αντίθετη κατεύθυνση. Υπεραπιζόμενοι την εθνική και ταξική μας ταυτότητα να δημιουργήσουμε με ελεύθερους ,συλλογικά συγκροτημένους και ισότιμους όρους την προσεγγισή μας με τους άλλους λαούς για την παγκόσμια ειρήνη που θα βασίζεται στην κοινωνική απελευθέρωση και δικαιοσύνη.