Γύρω στις 12 το μεσημέρι χθες μια ομάδα αστυνομικών πλησίασε στην πίσω είσοδο του κτιρίου, εκεί που οι μετανάστες έκοψαν ένα κάγκελο για να μπαίνουν στο προαύλιο του εγκαταλελειμμένου Εφετείου. Οι αστυνομικοί αφού έκαναν έναν τυπικό έλεγχο σε περαστικούς, αποχώρησαν σχεδόν αμέσως. Στο εσωτερικό του κτιρίου παραμένουν εκπρόσωποι του μαροκινού συλλόγου και της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό.Παραμένουν στο κτίριο του παλιού Εφετείου περίπου 600 άνεργοι Αραβες, με τον φόβο ότι θα βρεθούν άστεγοι έπειτα από επέμβαση της Αστυνομίας. Αποφάσισαν όμως να μην το εγκαταλείψουν. Αντιθέτως, χθες, ολόκληρη την ημέρα μάζευαν σκουπίδια και καθάριζαν.
Ακολούθως οι «κάτοικοι» του παλιού Εφετείου πραγματοποίησαν συγκέντρωση. Αποφάσισαν να μην εγκαταλείψουν το κτίριο αν δεν βρεθεί άλλος χώρος διαμονής ή δεν τους δοθούν άδειες παραμονής ώστε να μπορέσουν να εργαστούν και να ζήσουν σε ανθρώπινες συνθήκες. Εξέλεξαν εκπροσώπους τους και ανακοίνωσαν πως θα συμμετέχουν στην πορεία της Πρωτομαγιάς. Επιπλέον ζητούν να μεταβούν στον Δήμο Αθηναίων με αιτήματα την παροχή πόσιμου νερού στο κτίριο και υλικών καθαρισμού και απολύμανσης.
Με κοινή τους ανακοίνωση 16 μεταναστευτικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις συμμετέχουν την Πρωτομαγιά στην πορεία των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος (προσυγκέντρωση στο Πολυτεχνείο) με αίτημα «νέα διαδικασία νομιμοποίησης μεταναστών με διεύρυνση των κριτηρίων του νόμου 3386/2005 και νέα ευκαιρία νομιμοποίησης για όσους ήρθαν στη χώρα από τις αρχές του 2005 μέχρι σήμερα». Επισημαίνουν ότι οι άδειες παραμονής πολλών μεταναστών απορρίπτονται.
Στην ανακοίνωσή τους οι μετανάστες θυμίζουν ότι «οι εργοδότες μάς απολύουν χωρίς αποζημιώσεις, ρατσιστικές συμμορίες χτυπούν μετανάστες στον δρόμο, η Αστυνομία κακοποιεί και απελαύνει ανθρώπους που το ελληνικό κράτος τους στερεί τα νομιμοποιητικά έγγραφα, πολιτικοί απαιτούν να φύγουν οι "παράνομοι" φορτώνοντάς μας την ανεργία και την εγκληματικότητα, η κυβέρνηση αρνείται νέα διαδικασία νομιμοποίησης».